Nervösa hunden har lämnats ensam på gatan i veckor när hjältarna dyker upp

Något av det värsta jag vet är när människor bara dumpar sina djur utan att ha någon tanke på hur de ska klara sig. Det var precis vad som hände hunden Pepe.

Pepe gick omkring i veckor vid en hårt trafikerad väg och letade efter sin familj. Han förstod inte att de hade slutat bry sig om honom.

Men som tur är var det några som fick syn på honom, och ringde till en organisation som specialiserar sig på att rädda våra fyrbenta vänner!

Jag är så glad att det finns människor som bryr sig om våra vänner på det här sättet! De förtjänar verkligen all kärlek!

Hundhemmet Hope for Paws fick nys om att en hund hade blivit lämnad alldeles ensam vid en hårt trafikerad väg.

Enligt telefonsamtalet hade hunden funnits vid vägen i flera veckor. Det är tydligt att den fina hunden hade väntat på sin familj – som aldrig kom tillbaka. 

Som tur är gav sig två hjältar från Hope for Paws direkt ut på vägen för att leta reda på den ensamma och rädda hunden.

Bildkälla: Youtube

Till slut fick de syn på honom gå omkring nervöst i en mörk gränd.

Hunden ville först inte närma sig de två välsinnade människorna, så man bestämde sig för att sätta fram bur med lite mat i.

Precis då dyker en polisbil upp och riskerar att skrämma iväg hunden. Men efter att ha förstått vad som pågick åkte polisen iväg igen så att Hope for Paws kunde koncentrera sig på räddningsaktionen – och få in hunden i buren.

Bildkälla: Youtube

Det är lätt att förstå att den söta hunden först blev rädd när blev inlåst i buren.

Men som tur är var hjälpredorna vana vid detta och använde sig av ett smart knep. De började att klappa buren, så att hunden inte skulle förstå att den inte var farlig.

När hunden, som senare fick namnet Pepe, förstått att de främmande människorna inte ville honom illa kunde de ta med honom till ett djurhem. 

Tack vare de två hjältarna från Hope for Paws fick hunden Pepe tillbaka sitt förtroende för människor, och redan när de var på plats på djurhemmet vågade han bli klappad igen. Och som han njöt! Det märks tydligt att han varit ensam länge men äntligen fick han känna på hur det känns med äkta kärlek från människor.

Bildkälla: Youtube

Se när Pepe räddas och får all den kärlek han förtjänar här:

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.