Nervösa hundvalpen vill inte sluta gny – men titta nu noga på veterinärens Dennis mun. Underbart!

Alla som har varit på sjukhus vet hur läskigt det kan vara. Främmande människor som tar i en, vassa nålar och konstiga röntgenmaskiner. Föreställ dig då hur obehagligt det är för en liten valp som inte har någon aning om varför hon är där eller varför det känns så konstigt i kroppen. Som tur är förstår veterinären Dennis Moses hur jobbigt det är. Och han vet hur man tröstar.

Tidigare i år la BARCS Animal Shelter ut en film på Dennis när han tröstade en liten valp som höll på att vakna efter att ha varit nedsövd. Meesha kände inte igen sin kropp riktigt och förstod inte vad det var som hade hänt. Dennis lyfte upp henne och bar henne till en lugn korridor på djursjukhuset. Sedan vaggade han henne försiktigt och pussade henne på kinden.

En kollega lyckades fånga det fina ögonblicket på film och du kan se den här nedan. Se filmen med ljudet på!

Men Meesha är inte den enda hunden som blivit tröstad av Dennis. I förra veckan la BARCS Animal Shelter ut en ny film på den godhjärtade veterinären. Den här gången är det en lite äldre hund som har genomgått en operation som räddade hennes liv. I filmen håller Sokka på att vakna och Dennis har lagt sig bredvid henne med armen runt hennes kropp.

Filmerna på Dennis har nu berört flera miljoner människor och han hyllas av tusentals på Facebook.

Jag blir så glad när jag ser det här! Dennis nöjer sig inte med att operera hundarna och göra dem friska, han vill få dem att känna sig trygga också. Och han vet precis vad de behöver.

Dela gärna dessa underbara filmer vidare om du blev lika berörd som jag.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.