Niklas stoppade spårvagnen för att rädda andfamiljen.

När vi människor bygger våra vägar och tågbanor händer det väldigt ofta att vi drar fram rakt igenom miljöer där våra djur bor och lever sina liv. Detta kan givetvis innebära stora problem, för att inte säga livsfara, när djuren behöver ta sig fram och korsa vägen eller tågbanan. Just detta inträffade i förra veckan när Eva Backlund satt på Lidingöbanan i Stockholm när hon plötsligt märkte att spårvagnen sänkte farten rejält och till slut stannade. Till en början förstod varken Eva eller de andra passagerarna vad som på gick, men när föraren sedan ropade ut vad som stod på fylldes genast hela spårvagnen av nyfikenhet.

Det visade sig nämligen att en liten andfamilj hade bestämt sig för att korsa spåret precis när spårvagnen kom rusandes. Och föraren, Niklas Wadbeck, tog då omedelbart beslutet att bromsa in och informera passagerarna om vad som stod på.

”Det är en liten andfamilj som spatserar framför och jag har inte hjärta att köra över dem”, ropade han ut i högtalarna.

Passagerarna fick sedan bevittna hur Niklas hoppade ur spårvagnen och assisterade de små andungarna över rälsen så att de kunde ta sig tryggt till säkerhet.

ander1
Bildkälla: Eva Backlund (Facebook)

– Jag fick ta en och en. Man var lite osäker på hur andmamman skulle reagera men hon gick bara där och kvackade. Hon var nog lite orolig över situationen, säger Niklas till Aftonbladet.

ander2
Bildkälla: Eva Backlund (Facebook)

Eva Backlund fångade hela händelsen på bild och la sedan ut fotografierna på Facebook och skrev en text om Niklas fina insats.

– Jag har ett hjärta som bultar lite extra för djuren, så att säga, säger Niklas till Aftonbladet.

Stor tumme upp till dig Niklas, du är sannerligen en riktig djurvän! 🙂

NiklasWadbeckFacebook
FOTO: Niklas Wadbeck (Facebook)

NiklasWadbeckFacebook
FOTO: Niklas Wadbeck (Facebook)

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.