Nu åker djurplågarna dit. Slakteriet i Skåne har äntligen fått djurförbud på obestämd tid.

Det finns inget som gör mig så upprörd som djurplågeri! Därför blir jag lättad när jag får veta att de här djurplågarna inte får ha hand om djur längre.

gris

Slakteriet Knorrevången i Glimåkra har vanvårdat sina djur så pass illa att länsstyrelsen nu förbjuder företaget att ha hand om klöv- och hovdjur. Det skriver P4 Kristianstad.

Redan under 2002 fick slakteriet 29 anmärkningar efter en oanmäld inspektion. Bland annat kritiserades djurskyddet och att det slaktades fler djur än vad man hade tillstånd för. Sedan dess har det fortsatt komma in anmälningarna mot företaget.

2008 uppmärksammade en veterinär att slakteriet hade åtta hästar i samma box. En box som enligt veterinärens uppskattning kunde rymma mas tre hästar. Detta omskrevs senare i Kristianstadsbladet.

2011 skulle slakteriet upp i tingsrätten för djurplågeri, men kom undan genom att byta ägare. Men bara ett år senare blev de åtalade igen – och denna gång också dömda för djurplågeri.

Efter domen blev de anmälda på nytt och nu har det gått så långt att Länsstyrelsen i Skåne förbjuder ägarna att ha djur.

Bakgrunden till Länsstyrelsens beslut är brister i djurhållningen, samt att djuren inte har blivit ordentligt bedövade vid slakt. Länsstyrelsen ser så allvarligt på detta så att djurförbudet gäller på obestämd tid.

Grisen på bilden har ingenting med slakteriet i Skåne att göra.

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: