Nu finns kaninyoga. Och det är så gulligt så jag smäller av.

Yoga i alla dess former är ju otroligt populärt. Själv har jag bland annat testat bikramyoga, atletyoga och poweryoga men har aldrig riktigt fastnat. Men nu tror jag att jag har hittat den variant som skulle falla mig i smaken: kaninyoga. Ja, du hörde rätt. Man utövar yoga samtidigt som man gosar med gulliga kaniner. Kan det bli bättre!

Sunberry Fitness, i Richmond Kanada, startade nyss sin andra yogaklass med kaniner. Kursen blev utsåld på bara tre dagar och väntelistan är enorm.

Foto: Sunberry Fitness

Kanin_1

Kaninerna levereras till yoga-studion av Bandaids for Bunnies, en organisation som räddar övergivna kaniner. Idén kom från en av studions medlemmar som arbetar som volontär på Bandaids for Bunnies.

”Hon sa att det var på skoj men vi tog det verkligen på allvar”, säger Julia Zu, ägare av Sunberry, till BuzzFeed Canada.

Foto: Sunberry Fitness

Kanin_2

Det fungerar som en helt vanligt yogaklass men med massa fluffiga, söta kaniner som hoppar omkring i salen. Ja, du hör, det låter ju fantastiskt.

Foto: Sunberry Fitness

Kanin_3

Julia Zu säger att kaninerna kan vara lite blyga till en början och håller sig mest i sina burar men så fort klassen startar börjar kaninerna skutta omkring.

Här ser ni en av deltagarna som har sällskap av fem kaniner. ”Hon kunde inte riktigt göra sin pose”, säger Julia Zu.

Foto: Sunberry Fitness

Kanin_5

Det måste ju ändå vara lite svårt att koncentrera sig och fokusera på sin andning och position när små söta ögonblick som det här händer.

null

Efter succén planerar nu studion fler kaninklasser, nästa start är passande nog vid påsk.

För mig låter det här som en dröm. Träning och mys med mjuka små kaniner samtidigt känns som ett givet koncept. Dela gärna detta om du också tycker att kaninyoga ska komma till Sverige.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna