Nu ger vi de här tonåringarna tummen upp för att de bygger hem åt djur i nöd!

Det har bevisats löna sig att lära ut slöjd till elever i skolan! Tydligen kan det göra världen till en bättre plats – särskilt för djur. Dessa elever har redan dragit ett strå till stacken med sin nyvunna kunskap från sin storhjärtade lärare.

I Jacksonville, Florida, USA har en slöjdlärare vid namn Mr. Stewart lärt sina elever hur man bygger ett hus från grunden sedan 14 år tillbaka. Det kanske låter som ett övermäktigt projekt, men detta handlar om hus för hundar och katter i nöd. Kojorna som skapas under lektionstid ges generöst bort till räddningscenter och familjer med hundar. Hittils har Mr. Stewart skänkt bort 600 hundkojor och 130 katthem.

 

12733540_10153416044130732_6192131002114292970_n

Friends of Jacksonville Animals, Inc. 

 

Inte är dessa donationer bara fantastiska för familjerna och räddningscentra som överlyckliga tacksamt tar emot dessa. Självklart är hundarna och katterna tacksamma, som nu har en bekväm egen plats att kalla hem.

 

Som pricken över i:et lär sig även eleverna grunderna för huskonstruktion. Hädanefter går de vidare i livet med en värdefull kunskap som kan leda till jobb och vidareutbildning. En klassisk win-win-situation kan vi alla hålla med om!

 

dog-houses-4

Friends of Jacksonville Animals, Inc. 

 

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna