Nu har Herman utsetts till årets polishund för sina beundransvärda insatser.

Herman von den Sennequellen är namnet på en 4-årig belgisk vallhund som nog kommer att firas lite extra de kommande dagarna inom polisområdet Storgöteborg.

Fyraårige Herman arbetar som polishund inom polisområdet Storgöteborg och har varit en viktig del i den särskilda satsningen Trygg i Göteborg. Under det senaste året har han stått för en rad imponerande insatser. En händelse som sticker ut lite extra är den gången när Herman hittade en 3-årig pojke som varit försvunnen.

– När jag såg det där lilla knytet så kände jag att all den träning vi lagt ner tillsammans varit värt det. När vi väckte pojken blev han först rädd när han såg mig och Herman men sedan blev han glad när han upptäckte polishelikoptern, säger Hermans förare Petter Fransson.

Den här händelsen, samt ett flertal andra lyckade ingripanden mot den grova organiserade brottsligheten, har gjort att Herman nu utnämnts till årets polishund i Sverige av en jury bestående av Polisen, Polisens hundförarförbund och Svenska Kennelklubben.

Och nu väntar en fin belöning för alla duktiga insatser han gjort tillsammans med sin förare Petter. På Stockholms hundmässa den 12:e december kan Petter räkna med ett resestipendium på 20 000 kr, medan Herman kommer att inkassera ett smaskigt ben samt en skön säng från Biabädden och 6 månaders foder från Royal Canin.

Jag tycker verkligen att han förtjänar alla ben i hela världen för sitt duktiga jobb!

Herman arbetar med att få stopp på den grova brottsligheten, och är även dresserad inom vapen- och narkotikasök. #svtnyheter

Posted by SVT Nyheter on den 26 oktober 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna