Nu hyllar vi årets polishund Herman som återigen gjort livet tufft för bovarna.

Våra poliser gör dagligen ett oerhört viktigt jobb för att alla medborgare ska känna sig trygga på gator och torg. Men det är inte alla poliser som går på två ben – vissa är faktiskt fyrbenta. En av dessa är Herman von den Sennequellen, en belgisk vallhund som 2015 blev utsedd till årets polishund i Sverige. Nu har han slagit till igen men nya fantastiska insatser.

I slutet av 2015 prisades den belgiske vallhunden Herman von den Sennequellen som årets polishund i Sverige sedan han bland annat hittat en försvunnen 3-årig pojke och stått för ett flertal lyckade ingripanden mot den grova organiserade brottsligheten.

Men priset har inte på något sätt gjort Herman mätt och belåten. Tvärtom, Herman fortsätter nämligen att stå för lika imponerande insatser i sitt arbete vid polisen i Göteborg. I helgen assisterade han nämligen sina kollegor i jakten på misstänkta gärningsmän i samband med ett personrån.

GT rapporterar att Herman i samband med insatsen bland annat spårade upp en pistol som gömts i snön och dessutom lyckades hitta två misstänkta gärningsmän i ett skogsparti i närheten. Och Herman får mycket beröm från kollegorna efter insatsen.

– Han har spårat hela vägen och i rapporten stod det att det var ”bra drag i linan”, alltså att hunden är på g och är exalterad och drar, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg enligt GT.

När Herman prisades som årets polishund ifjol fick han bland annat ett smaskigt ben och en skön säng i present. Jag hoppas att han även denna gång får något smaskigt att tugga på efter sitt imponerande arbete, gilla gärna om du håller med om att Herman är en fantastiskt duktig polishund 🙂