Nu hyllar vi den här mannen som matat hemlösa katter varje dag i över 20 år

Willie Ortiz är en riktigt kattälskande djurvän. 

Han har matat gatukatter i USA i över 24 års tid – och kommer inte sluta. 

Jag tycker att han förtjänar att lyftas fram i rampljuset för sin makalösa insats för katterna. Därför kommer här en liten presentation av hjälten: 

Willie är född i Puerto Rico men bor numer i Hartford, Connecticut. Precis som många andra storstäder har Hartford många katter som lever på gatan. Enligt Willie vill folk inte ha dem där. 

Själv tycker han annorlunda. 

– Jag fick syn på många gatukatter och människor som knuffade och sparkade på dem, säger Willie till The Dodo.

Willie tog ett inre beslut.

Han var tvungen att hjälpa till.

Att adoptera alla dessa gatukatter var aldrig något alternativ. De var alldeles för många för att få plats hos honom.

I stället började han att mata dem en dag. Han tog dem också till veterinären, så de kunde kastreras precis som alla andra katter. 

Om han såg att en katt var sjuk tog han genast hem den till sig så att den kunde få lite närhet och omplåstring. Han sökte också med ljus och lykta efter nya hem åt så många katter som möjligt. 

– De behöver hjälp. Jag ville se till att de hade mat och att de var friska, säger han. 

Just nu tar han hand om runt 68 katter som lever i 16 olika kattsamhällen, berättar en vän till Willie för The Dodo. Katterna som han besöker lever exempelvis i containrar eller i övergivna hus. 

– Ibland blir de påkörda av bilar eller så överlever de inte vintern. Vissa släpper bara av katterna på gatan när de inte längre kan ta hand om dem, eller inte längre vill ta hand om dem, säger Willie till The Dodo. 

Han är märkbart tagen av katternas situation. 

Willie har ett hjärta av guld. Men att mata nästan 70 katter kostar en del pengar. För att ha råd med detta jobbar han under dagarna extra och gör sig en hacka på att plocka skrot och städa trädgårdar åt husägare. 

För pengarna han drar in köper han kattmat. 

Willie har på senare tid fått alltmer hjälp av sin vän Kathleen Schlentz, som hjälpt honom bygga en hemsida där han kan samla in pengar åt katterna. 

– Han jobbar hårt rent fysiskt och har gjort detta i åratal. Katterna har fått mat varenda dag. Han är en ödmjuk man. Vissa kommer säkert säga: Varför spendera pengarna på katter? Han svarar alltid: För att de är katter. 

Vilken hjälte! Dela gärna detta vidare för att uppmärksamma denna sanna djurvän!