Nu hyllar vi djurhjältarna som räddade 9 små rädda valpar ur grottsystemet

Alla hjältar som kämpar för att rädda utsatta djur förtjänar vår största respekt. 

Vissa räddningsuppdrag kan till exempel vara väldigt komplicerade och pågå i timmar.

Ibland blir det heller inte riktigt som man har tänkt sig – precis som i detta lilla äventyr.

Djurorganisationen Hope fore Paws larmades till en grotta där en förbipasserande tyckte sig att sett några små valpar springa omkring. 

Tyvärr fanns det inget tecken på att deras mamma var i närheten, så några räddningsarbetare tog sig till platsen för att undersöka saken.

Men de var inte helt förberedda på vad de skulle komma att upptäcka där inne i grottsystemet… 

Den första mannen som lyckades ta sig ned till grottan kunde att det fanns många valpar som befann sig i grottan.

Cirka 6 meter under marken såg han hur de oroliga valparna väntade på hjälp, men det var troligtvis första gången de såg en människa.

Djurräddaren försökte få tag i en av valparna och gjorde sitt bästa för att undvika några skador. Men ena valpens fick panik och skrämde iväg de andra valparna, längre bak i den lilla, smala grottan.

© Hope for Paws

Mannen tvingades därför krypa längre in i grottsystemet, kravlandes med armarna.

Han fick snart tag på ytterligare 2 valpar. Men de andra små hundarna hade krypit ännu längre in i tunneln, vilket gjorde det omöjligt att nå dem.

När det gäller djurvänner finns det dock ingenting som heter omöjligt.

Räddningsarbetarna gick till andra sidan grottan och började gräva ett hål för att komma in från det det hålet, där många valparna fortfarande låg och tryckte. 

Under grävarbetet var man hela tiden noga med att se till att grottan inte skulle kollapsa.

© Hope for Paws

En man kröp tillbaka in igen för att få ut resten av valparna. Vid ett tillfälle var han tvungen att dra en av hundarna i tassen, vilket fick valpen att bita ifrån. 

Till slut lyckades dock räddningsmanskapet få ut hela 8 valpar från grottan, alla oskadda. Teamet jublade och räddningsaktion var på väg att avslutas.

Men man bestämde sig till slut för att dubbelkolla, så att de verkligen hade fått med sig alla valparna i kullen. Och magkänsla stämde. 

För längst in i grottsystemet fanns faktiskt ytterligare en liten rädd valp. 

När de andra valparna hade blivit räddade var det fullt liv på luckan, de busade med varandra och verkade pigga och glada över att ha fått komma ut i dagsljuset. 

© Hope for Paws

Men med den sista valpen var det annorlunda. När man drog ut henne kändes den lilla valpen livlös – hon rörde sig inte och gjorde inte ifrån sig ett ljud. 

Räddningsteamet tog en närmare titt på den tilltufsade valpen. Snart gick det upp för alla att denna valp definitivt tillhörde kullen, men att det var den minsta valpen i kullen och den blygaste. 

Troligtivs hade hon aldrig lämnat grottan eller vågat kalla på hjälp. Den lilla valpen hade förmodligen blivit kvar om räddningsteamet inte tittat en gång extra. 

© Hope for Paws

Totalt tog räddningsarbetet cirka sju och en halv timme. Valparna blev tvättade, undersökta och delades sedan upp i två olika fosterhem där de fick nya föräldrar. 

Titta gärna på klippet nedan så kan du se hela räddningsaktion och hur valparna fick det efteråt. Underbart att allt gick bra till slut! 

Dessa människor är helt ärligt superhjältar i mina ögon!

Vad de gjorde är bortom fantastiskt och det förtjänar faktiskt alla likes och delningar i hela världen, så att fler får chansen att hylla dem!