Nu hyllar vi hjältarna som kastade sig i floden för att rädda livet på giraffungen.

Vissa människor vet verkligen hur man ska leva med och ta hand om de vilda djur som bor i deras närhet. Kan vi respektera djuren så kan vi utan tvekan leva sida vid sida. Den här fina historien från Kenya i Östafrika är ännu fantastiskt bevis på detta. I slutet av förra veckan postades på Facebook en bildserie från en händelse som hade utspelat sig i floden Uaso Nyiro i Kenya. Bilderna sprids nu som en löpeld över världen och det är inte speciellt att förstå varför när man ser bilderna.

I floden hade nämligen en liten giraffunge fastnat i botten och kunde inte komma loss. Giraffen var alldeles ensam i den starka strömmen och hade med stor sannolikhet fått sätta livet till om ingen hittat den.

Bildkälla: Facebook

För det var just det som hände. En grupp människor boende i närheten, som bevisligen är stora djurvänner, tvekade inte en sekund på att göra allt de kunde när de fick syn på den lilla giraffen.

Bildkälla: Facebook

Enligt bland annat The Dodo hade giraffen suttit fast i floden i flera timmar när de vänligt sinnade människorna fick syn på den. Tillsammans vadade flera personer ut i vattnet och lyckades få loss den utmattade ungen från det den hade fastnat i.

Ungen var så pass trött och utmattad att den fick bäras upp ur vattnet när den hade kommit loss.

Bildkälla: Facebook

Bilderna på räddningsaktionen har delats vidare tusentals gånger och jag förstår verkligen varför. Det är precis såhär vi ska bete oss när vi hittar ett djur i nöd. Vi får aldrig glömma att djuren är en lika stor del av vår värld som alla människor och därför måste vi hjälpa till så mycket vi kan.

Newsner Djur står på våra djurs sida, gilla gärna om du också gör det.