Nu hyllar vi hjältehunden Kabang som offrade sig för att rädda livet på två flickor

Kabang hittades som valp på ett risfält i Filipinerna. Rudy, en familjefar tog hem valpen som han tänkte göda och sedan slakta och föda sin familj.

Men dottern Dina bönade och bad och tillslut gav pappan med sig, Kabang fick leva och bli Dinas husdjur istället.

Det kom att bli det bästa beslutet Rudy någonsin fattat.

En dag när Dina var 9 år skulle hon och hennes 3-åriga kusin korsa en mycket trafikerad väg. Dom ser inte motorcykeln som snabbt kommer emot dom.

Men Kabang ser faran och flyger ut i vägen och trots att hon inte är någon stor hund lyckas hon knuffa omkull motorcykeln och rädda flickornas liv.

Facebook Care for Kabang

I krocken blir hon dock av med sin övre käke och veterinärer i Filipinerna vill avliva henne. Familjen har dock andra planer för hunden som precis räddat två liv.

Facebook Care for Kabang

Kabang hade svårt att äta men verkade i övrig må bra trots olyckan. Tyvärr så drabbades hon av en infektion i det stora såret.

Facebook Care for Kabang

När en sjuksköterska, Karen Kengott från New York hör talas om Kabang startar hon en insamling, Care For Kabang och man lyckas samla in över 27 000 dollar från flera olika länder.

Facebook Care for Kabang

Kabang skickas till en veterinär i Kalifornien, USA. Där upptäcks att hon har cancer som måste behandlas innan man kan påbörja processen att försöka rekonstruera hennes överkäke.

Facebook Care for Kabang

Kabang blir kvar i USA i nästan 9 månader innan hon kan återvända till Filipinerna.

Käken kunde inte återskapas, men man transplanterade hud för att täcka såret och förutom att hon inte är så vacker så är hon en mycket glad hund idag.

Här kan du se en video om vad som hände:

Vilken modig hund som riskerar sitt eget liv för att rädda flickorna. Hon kände kanske på sig att flickan räddat hennes liv tidigare. Kabang förtjänar alla likes i världen. DELA gärna denna historia, Kabang är verkligen en riktig hjälte!