Nu hyllar vi hunden Billy som stoppar knarket i Sverige – har sparat samhället 119 miljoner

13-årige narkotikasökhunden Billy är en väldigt speciell rackare. 

Han stoppar knarket från att flöda in i Sverige – och har hittills sparat samhället över 100 miljoner kronor. 

Förra året var han med om det största heroinbeslaget i landet när han nosade upp en lönnfack under passagerarsätet på en bil som var på väg in i landet. 

Billy är en engelsk springer spaniel som tillsammans med sin hundförare Anders Mårtensson hittills medverkat i över 65 narkotikabeslag i Sverige.

Trots sin respektabla ålder på 13 vårar är Billy fortfarande pigg och älskar sitt arbete inom brottsbekämpningsgruppen i Malmö. Han arbetar med alla typer av uppdrag i Skåne och Blekinge. 

2016 fick han pris som årets narkotikasökhund av Svenska kennelklubben. 

– Billy är en väldigt allround hund och tycker det är lika roligt oavsett om vi söker i en bil eller bland passagerare på ett tåg, berättar Anders Mårtensson.

I fjol var han också med om det största heroinbeslaget i landet när han stoppade 18 kilo brunt heroin från att komma över sundet och in i landet. 

En mörk bil rullade tidigt på morgonen mitt i sommaren över Öresundsbron. Två män satt i bilen och en tulltjänsteman tyckte föraren såg nervös ut. 

De bestämde därför att bilen skulle kallas in för kontroll. Och för att se efter om det fanns någon narkotika kallades knarkhunden Billy in. Han markerade omedelbart mot passagerarsätet. 

– Det var ett utrymme som var specialtillverkat för att dölja narkotikan, säger åklagare Henrik Söderman, som menar att just den här smugglingen var på väg in i Norge, till Kvällsposten

Nu åtalas tre personer för brottet – delvis tack vare supernarkotikahunden Billy! 

Dela och hylla Billy för hans fantastiska insatser som sparar samhället massor av pengar! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.