Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Nu hyllar vi poliserna som räddade 4 små kattungar från att bli överkörda.

Polisen har ett viktigt jobb. De ska skydda oss medborgare och få oss att känna oss trygga. Men de jobbar inte bara med att lösa brott, ta fast tjuvar och fartsyndare på vägarna – de hjälper även till när ett djur är i nöd. När Mattias Danielsson från Blekingepolisen såg fyra små kattungar som försökte passera vägen tvekade han inte en sekund. Han slog på blåljusen direkt. Nu hyllas polisen för sin fina insats för att rädda kattungarna.

Det var i torsdags förra veckan som Mattias Danielsson såg kattungarna. De fyra små ungarna var i färd med att passera Svängstavägen, mellan Olofström och Karlshamn i Blekinge. Mattias insåg att katterna riskerade att bli överkörda på den trafikerade vägen, och bestämde sig för att hjälpa till.

– Det var inget att tveka på, vi slog på blåljusen och gick ut och tog hand om dem, berättar Mattias Danielsson för SVT Blekinge.

Polispatrullen kunde även se ungarnas mamma en bit därifrån, men hon höll sig på avstånd från dem.

– Hon följde med när vi gick upp mot en intilliggande bondgård varifrån katterna kom. Sedan lämnade vi dem i säkerhet där, berättar Mattias.

Efter räddningen publicerade polisen ett inlägg på sin facebooksida, som nu fått stor uppmärksamhet.

”Skönt med poliser som tar hand om både fyr- och två-benta!” kommenterar en person under inlägget.

Så här skrev polisen i inlägget:

”Alldeles nyss räddades de här fyra små syskonen från en relativt säker död på Svängstavägen mellan Olofström och Svängsta av patrull 62-4410 från Karlshamn. Kattungarna kunde sedan återförenas med sin mamma på en närliggande bondgård. Hälsar Mattias och önskar en trevlig helg!”

Även de små insatserna som poliserna gör är viktiga. Bra jobbat av Mattias och hans kollegor!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.