Nu hyllar vi polishunden Jessi – som hittade försvunnen 2-åring i skogen

När ett litet barn försvinner är varje sekund viktig. Om det dessutom är sent och kallt ute vill man hitta den lille så fort det bara går. 

I går kväll försvann en tvåårig pojke i Vinässkogen, söder om Mora. Pojken var på utflykt med sin pappa när han plötsligt vandrade iväg. Polisen kopplades in och en stort sökningsarbete inleddes. 

Sex timmar senare hittades pojken vid liv – tack vare polishunden Jessi.

Tvååringens pappa larmade polisen vid 22-tiden på torsdagskvällen. Då hade sonen varit borta i nästan två timmar. Polisen inledde genast ett sökningsarbete, men det skulle dröja till långt in på natten innan pojken hittades.

Flera frivilliga deltog i sökningsarbetet. Två av dem gick i en annan riktning än de andra – och där gjorde de ett viktigt fynd.

– Vi hittade en strumpa som var märkt med pojkens efternamn. Då stannade vi där och ringde 112. Det dök upp en hundförare rätt så snart, säger Mikael Rosenson till Aftonbladet.

Det var polishunden Jessi som till slut hittade pojken, sovandes i ett dike. Klockan var då 01.45 på natten.

Pojken fördes till Mora lasarett för kontroll, och där bedömde man att han klarat sig helt oskadd. Skönt att höra!

Polisen i Dalarna har nu lagt ut en bild på hunden Jessi, och skirver så här om händelsen:

LYCKLIGT SLUT!!

Polishunden Jessi med hundförare blev inringd på jobb då det hade försvunnit en tvååring i skogarna i Vinäs, Mora. Klockan var efter midnatt och barnet hade varit borta i mer än fyra timmar.

När de anlände till platsen är arbetet i full gång och väldigt många har anslutit sig till sökandet. Någon allmänhet hade då påträffat en strumpa i skogen och dit hade polishunden Hurre tagit sig för att söka efter spår. PH Jessi fick ett sökområde strax norr om där man påträffat strumpan.

Väl på plats började de söka längs en mindre bäck/dike. Det var svårjobbat då det fanns mycket spår i skogen efter allmänhet som har varit runt och letat. PH Jessi följde upp några stickspår men fortsatte sedan längst diket. Samtidigt fick helikoptern en svag värmesignal från något i skogen i anslutning till diket. Hundföraren fick informationen och fortsatte söka i den riktningen och efter ca 200-300 meters sökandet så får PH Jessi kontakt med barnet som ligger hopkrupet och sover i slänten ner till bäcken. De får kontakt med barnet som vaknar och hundföraren kan bära ut barnet från skogen till väntande kollegor som står ute vid vägen för vidare transport till ambulans.

På bild hjältinnan PH Jessi!
Mycket bra jobbat alla inblandade/ Hundenheten

Nu hjälps vi åt att hylla hjältehunden Jessi!

Djurbibeln står på djurens sida.