Nu hyllas polishunden som upptäckte 3 inbrottsförsök och grep tjuven.

Ungefär 400 av Sveriges poliser är fyrbenta och bär päls. Vi talar självklart om poliskårens hundar som bland annat är tränade i skydd, spår, platsundersökning och räddningsförsök. Nu har en dessa hundar, hemmahörande i Helsingborg, sannerligen gjort sig välförtjänt av en fin belöning.

Newsner har tidigare skrivit om polishunden Herman som bland annat hittade en försvunnen 3-årig pojke och därför belönades med pris som årets polishund.

Nu har en annan fyrbent hjälte klivit fram och levererat imponerande polisarbete som också förtjänar att hyllas. Polisen i nordvästra Skåne rapporterar nämligen på Facebook om en händelse som utspelade sig under natten mot söndagen den 22:a november.

Regionlarmcentralen larmades till Råå där en boende hört en glasruta krossas och en man hade i skydd av mörkret lämnat en fastighet. En hundpatrull kommer till platsen och omedelbart börjar hunden att spåra från altanen där en ruta krossats.

Och hunden fick upp ett bra spår och kunde snabbt leda de andra poliserna vidare till ytterligare ett hus där man upptäckte brytmärken på fönster och dörr. Men inte nog med det, hunden fortsatte sitt arbete och ledde fram sina kollegor till ett tredje hus där man också hittade en misstänkt man som hade svårt att förklara varför han befann sig på tomten. Även här fanns brytmärken på dörr och fönster.

Den misstänkte mannen kunde gripas för tre försök till inbrott. Och den duktiga hunden? Jodå, den fick självklart den belöningen den förtjänade:

”För polishunden blev det hopp och lek samt lite godis”, skriver polisen.

HELSINGBORG: NOS LÖSTE TRE FALL AV INBROTTSFÖRSÖKUnder natten till söndagen fick Regionlarmcentralen samtal från en…

Posted by Polisen nordvästra Skåne on den 22 november 2015

Newsner Djur tycker att det här var väldigt bra gjort av polishunden, gilla gärna om du håller med.