Nu ska den unika rosa delfinen kanske bli mamma.

När den rosa delfinen upptäcktes år 2007 skapade hon rubriker världen över med sin ovanliga färg. Nu är ”Pinky” tillbaka, fortfarande glad och rosa – och nu kanske hon ska bli mamma!        

Källa WGNO ABC

Rosa delfin 2

Pinky sågs för första gången i floden Calcasieu i Louisiana. Då höll hon sig alltid nära sin mamma. Nu, åtta år senare, har den rosa flasknosdelfinen vuxit upp och numera ses hon ofta simma både ensam och tillsammans med en flock andra delfiner i området.

– På sommaren ser vi henne nästan varje dag. Hon ser glad och frisk ut, säger Kapten Erik Rue, som först upptäckte den unika delfinen till WGNO ABC.

Som du kanske redan har gissat är Pinkys hud egentligen inte rosa. Hon är albino. Hennes fantastiska färg beror på att delfiner har många hudnära blodådror, men i vanliga fall syns de inte.

– Det är samma fenomen som när en människa rodnar. Vanliga falsknosdelfiner gör det hela tiden men man vi kan inte se det eftersom de har gråa pigment i huden, säger Naomi Rose från Animal Welfare Institute till The Dodo.

Facebook

Rosa delfin

På grund av dess ljusa färg är albiodelfiner ofta ett lätt byte för rovdjur och de har en lägre förväntad livslängd än andra delfiner.

Men Pinky verkar klara sig utmärkt och nu har hon en verklig anledning att rodna! Kapten Rue tror nämligen att Pinky kan vara gravid efter att han såg henne para sig nyligen.

Det finns inget säkert sätt att veta om Pinkys ungar också blir rosa. Men jag håller i alla fall tummarna. Tänk bara vad fantastiskt det skulle vara om vi fick se en hel flock rosa delfiner i framtiden!

Kolla in videon för rörliga bilder på Pinky.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna