Nu skapar USA offentliga register över djurplågare

I USA kan man sedan en lång tid tillbaka se dömda sexualbrottslingar i ett nationellt register. Nu börjar även ett likande register för dömda djurplågare att tas fram.

Djurvänner över hela USA hyllar de nya registerna, som hittills finns i delstaten Tennessee, New York och Cook County.

I Tennessee övervakas registret av Tennessee Bureau of Investigation (TBI), och vem som helst kan titta i det. I registret finns namn, bild, födelsedatum, vilket typ av brott personen är dömd för samt när domen föll.

Personer som blivit dömda för djurplågeri finns i registret i två år, men ytterligare fem år läggs till om personen skadar ett djur igen.

Suffolk County i delstaten New York var först ut i landet med att skapa ett lokalt register över dömda djurplågare.

– Vi vet att det finns ett väldigt starkt samband mellan djurplågeri och våld i hemmet. Nästan alla seriemördare börjar med att tortera djur, så på ett sätt kan man säga att vi skyddar människoliv, säger Jon Cooper som arbetar med att stifta lagar i Suffolk County.

Registret har fått ett starkt stöd av djurvänner i USA och många vill nu se ett nationellt register som innefattar hela landet. 

Vad tycker du om detta register? Skulle du vilja se något linkande i Sverige? Dela gärna artikeln och berätta vad du tycker!

Djurbibeln står på djurens sida.