Ny lag gör det förbjudet att lämna hundar ute i extrem kyla

En ny lag i delstaten Pennsylvania lag gör det olagligt för djurägare att lämna sina fyrbenta vänner utomhus när det råder extrema väderförhållanden.

Lagen säger att djur kan inte får bindas utomhus i mer än 30 minuter när temperaturen är lägre än 0 grader, eller när det är över 30 grader varmt.

Oansvariga djurägare riskerar fängelse i upp till 1 år, skriver NBC24.

”Libre’s Lag”, som den kallas, signerades av Pennsylvanias guvernör Tom Wolf redan i somras.

Tanken är att den ska stärka djurskyddet i delstaten och ge möjlighet att dela ut hårdare straff till djurägare som vanvårdar eller inte tar hand om sina djur.

”Detta kommer inte att stoppa all grymhet, men det kommer att sätta fokus på vikten av att skipa rättvisa när djur lider. Lagen är ett erkännande på att djur kan känna smärta och de som skadar djur ska få vad de förtjänar”, förklarade Jennifer Nields, ansvarig på Lancaster County Animal Coalition.

”En otrolig seger”

Personer som bryter mot lagen riskerar böter eller till och med fängelse. För djurplågare som lämnar sina hundar ute i extremt väder kan det bli frågan om 6 upp till 12 månader bakom galler, skriver NBC24.

Pennsylvania Veterinary Medical Association kallade lagen ”en otrolig seger för djur i Pennsylvania”, när den antogs.

Finally!

Posted by Country Living Magazine on Wednesday, 22 November 2017

Även om denna lag inte kan få stopp på allt djurplågeri är det en bra början tycker jag. Vissa länder och regioner har otroligt dålig lagstiftning som gör det svårt att sätta dit djurens plågoandar, så detta kan förhoppningsvis bidra till att fler tar tag i denna fråga.

Gilla och ela om du tycker att denna lag är helt rätt!