Nya trenden ”Ko-gos”: Hit kan man åka för att mysa med kossor

En ny, udda, men framförallt mysig trend växer sig i skrivande stund populär i USA. ”Koeknuffelen”, eller ko-gos, som det också kallas, innebär att du åker till en gård och betalar för att få gosa med kossorna, detta skriver amerikanska nyhetstidningen NY Times om.

Att gosa med kor har en lugnande och terapeutisk effekt på människor, menar NY Times, vilket kan vara en av anledningarna till varför det blivit så populärt.

Att åka ut till bondgårdar för att klappa kossor är inget nytt, men att åka dit och betala för att gosa med dem är en ny trend som spritt sig som en löpeld i Nederländerna, och nu till USA.

Så mycket kostar det att gosa med en ko

Flera gårdar i USA erbjuder tjänsten. På Mountain Horse Farm i staten New York kan man betala 3 000 kronor för två personer som får gosa med en ko i en och en halv timme. I Nederländerna kommer du dock undan billigare, där kostar det cirka 250 kronor för 30 minuter.

Foto: MaxPixel

Att gosa med en ko ska enligt lamexpat minska stress och vara bra för hälsan, då kossornas hjärta slår långsammare, samt att de är vänliga djur. Det är dock viktigt att ta med sig att kossan aldrig får tvingas till kontakten med människan.

Dela gärna med andra som älskar djur.