Nya trenden på nätet skrämmer livet ur katterna. Därför ska du INTE lägga en gurka bakom din katt.

Jag har under de senaste månaderna sett flera videor på katter som blir skrämda av gurkor. Trenden går ut på att kattägaren smyger fram en gurka bakom katten när den sitter och äter. Sedan filmar ägaren sin katt när den vänder sig om och upptäcker gurkan. Katten blir livrädd och hoppar ofta högt rakt upp i luften till ägarens förtjusta fnitter. Filmerna har setts av flera miljoner människor och fått mängder med positiva kommentarer som ”Jag är så glad att det här är en grej” och ”Hysteriskt kul”. Men hur kul är det att se en livrädd katt egentligen?

Häromdagen startade användare på det sociala nätverket Reddit en tråd där de samlade filmer på sina katter som blev rädda för gurkor. Där strömmar det fortfarande in nya filmer varje dag.

katt1

Men varför blir de så rädda? Sverre Sjölander, zoolog och professor emeritus vid Linköpings universitet, har en teori:

– Katten kommer ju från Nordafrika och har därför, precis som hundar, en medfödd skräck för ormar, säger han till Metro.

katt2

En anledning till att katterna blir så rädda kan alltså vara att de tror att gurkan är en orm. Skulle du vilja att någon la en orm bakom dig när du satt och åt?

Nej, trodde väl inte det.

Var snälla mot era djur, och sluta upp med det här tramset!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna