Nybliven hundmamma räddar 5 valpar från avlivning.

Det finns mängder med hemlösa hundar runt om i världen. Djurorganisationer gör allt de kan för att rädda dem, men ibland finns det helt enkelt inte tillräckligt med plats och pengar. Varje dag avlivas friska hundar för att det inte finns någon som kan ta hand om dem.

Deborah Wilson arbetar på Circle L. Ranch Animal Rescue & Sanctuary i Arizona. Hon hann precis rädda en tik och hennes två små valpar från avlivning på ett annat hundhem.

En vecka senare fick hon höra om en familj till som behövde hjälp. Den här gången var det 9 pitbullvalpar som skulle avlivas. De var bara 3-4 veckor gamla, och mannen som ägde dem ville inte ha dem längre. Han hade tagit dem från sin mamma och skulle nu dränka dem.

Deborah tvekade inte en sekund, utan hämtade 5 av valparna. De övriga 4 fick hjälp av en annan organisation. Sedan introducerade hon valparna för tiken som hon nyss räddat. Pitbullvalparna var större än hennes egna som bara var några dagar gamla. Hon kunde mycket väl ha stött bort dem. Men hon öppnade sitt hjärta och tog hand om de större valparna också.

Bildkälla

01

Deborah var mycket försiktig när hon presenterade valparna för mamman. Hon la fram dem en och en, så tiken kunde lukta på dem. Den första valpen började dia, och mamman var helt lugn.

Bildkälla

02

Nu är de en enda stor familj. Mamman älskar alla sina små lika mycket.

Bildkälla

03

När valparna är tillräckligt gamla kommer de att få nya trygga hem. De behöver aldrig vara rädda för att avlivas igen.

Bildkälla

04

Vilken tur att Deborah hann rädda valparna i tid! Om man inte vill ha valpar får man se till att ens hund är steriliserad. Det är INTE okej att låta henne föda valpar för att sedan dränka dem. Mannen som ägde pitbullvalparna borde inte få ha djur överhuvud taget!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna