Nyfödda valparna räddas mitt i stormen – titta nu på mammans hjärtskärande reaktion

Rainbow är en hemlös pitbull som lever i Kalifornien, USA. 

Hennes viktigaste mål i livet är att skydda sina nyfödda valpar från livet på gatan. Men blott 48 timmar efter att de sett dagens ljus drabbades staden de lever i av en stor regnstorm. 

Detta försatte Rainbow och hennes alla valpar i en farlig situation. 

Organisationen Hope for Paws fick reda på familjens öde – och bestämde sig för att göra allt i sin makt för att hjälpa mamman och hennes ungar. 

Några personer från organisationen satte sig bakom ratten – och körde i tre och en halv timme för att komma fram till Rainbow och hjälpa henne. När de väl kom fram hade solen gått ned för länge sen och det var helt mörkt ute. Kombinerat med det tuffa vädret blev det oerhört svårt för hundräddarna att hitta Rainbow. 

Det visade sig att hon gömde sig i ett stort buskage. 

© Youtube (Hope for Paws)

– Det här är en helt galen situation, sa grundaren av hjälporganisationen, Eldar Hagar, i ett videoklipp som spelades in vid händelsen. 

© Youtube (Hope for Paws)

Räddnings-teamet hittade Rainbow och hennes älsklingar mitt inne i ett stort buskage. De gömde sig från den kusliga stormen som hotade utanför. 

Andra hjälporganisationer hade enligt uppgift letat efter Rainbow i området tidigare – men då hade hon alltid blivit rädd och sprungit därifrån. 

Nu var hon en flerbarnsmamma, och kanske insåg hon att hon till sist behövde hjälpen som erbjöds. Det tror i alla fall jag. 

© Youtube (Hope for Paws)

Mannen från hjälporganisationen drog undan kvistar och trädgrenar – och tog sig fram mot Rainbow. Hennes ögon säger egentligen allt, hon behövde hjälp. 
Rainbow hade all möjlighet i världen att springa därifrån och rädda sig själv. Då såg mannen vad hon hade bakom sig. 

En massa valpar. 

Det gjorde att hon inte kunde resa sig därifrån. Mannen insåg detta och gjorde vad han kunde för att förtjäna hennes förtroende. Han klappade henne, sa några ord och när han tyckte att de lärt känna varandra ett tag tog han mod till sig. 

Och började lyfta upp den första valpen – från buskaget och mot säkerheten hos hjälporganisationen. 

© Youtube (Hope for Paws)

När han lyfte upp valparna en efter en gav Rainbow dem varsin puss. En efter en drogs upp från Rainbow.

© Youtube (Hope for Paws)

Och en efter en fick varsin puss av mamma. 

© Youtube (Hope for Paws)

När hon väl insåg att den sista valpen blivit räddad började hon själv sätta sig upp. Det var som om hon insåg att hennes barn nu var i säkerhet och att hon då också kunde lämna platsen. Mannen kunde sakta men säkert dra ut henne ur buskarna. 

© Youtube (Hope for Paws)

De placerade hela familjen i en bur, så att de kunde transportera alla tillbaka till en veterinär. 

© Youtube (Hope for Paws)

Men stormen hade delvis slagit ut elen hos veterinären. Därför fick hjälparbetarna assistera veterinären genom att hålla upp tända lampor medan familjen undersöktes och blev ordentligt tvättade.  

© Youtube (Hope for Paws)

Till sist kunde mamma Rainbow återigen ta hand om sina åtta valpar. På plats hos veterinären ska de ha fått namnen Thunder, Breezy, Misty, Raindrop, Flash, Bolt, Stormy och Droplet. 

Tidigare hade hon alltså sprungit när människor erbjudit henne hjälp. Men den här gången var hon helt förändrad och mottaglig för all kärlek hon fick av personerna på hjälpcentret och hos veterinären.

I dag lever de tillsammans på ett fosterhem och väntar på att få komma hem till egna familjer så småningom.  

© Youtube (Hope for Paws)

Här är alla valpar samlade! 

Titta, vilka gullungar! Dela gärna vidare historien om du också blev berörd av Rainbows historia. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.