Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Hunden lämnades ensam fastkedjad i vattnet – men de gör allt för att rädda henne

När vattennivåerna i Brazon-floden i Textas nyligen steg till rekordhöga nivåer tvingades tusentals boende i området fly platsen för att undkomma de enorma vattenmassorna. För de allra flesta människor är det då också en självklarhet att se till att de djur man eventuellt har hemma får följa med på flykten. Men dessvärre finns det vissa som helt saknar empati för sina djur. Ett stackars offer för detta var den här lilla hunden som övergavs av sina ägare när de flydde från platsen. 

Men inte nog med att de flydde. De kedjade även fast henne vid huset så att hon inte kunde fly när vattnet steg i allt högre fart.

De bakomliggande omständigheterna till varför hundens ägare beslutade sig för att överge sin stackars hund fastkedjad vid huset är oklart, men helt klart är att hon såg ut att gå mot en mycket plågsam död när vattnet i allt snabbare fart steg runt huset.

hund
FOTO: NBC12 (Facebook)

Men precis när allt såg som mörkast ut skulle räddningen plötsligt uppenbara sig i en båt bara ett stenkast från huset. Där dök nämligen ett nyhetsteam upp som var ute för att dokumentera översvämningen och när de fick syn på den stackars hunden de inte bara åka förbi.

Utan att tveka styrde de om båten mot huset och två medlemmar i teamet hoppade raskt ur båten och vadade fram mot hunden. 

hund2
FOTO: NBC12 (Facebook)

Vid det här laget hade vattnet stigit så mycket att det nästan nådde upp till hundens nos, så de kom utan tvekan fram i sista sekund. Tillsammans lyckades de sedan få loss den omtumlade hunden från sina kedjor och kunde få upp henne i trygghet på båten.

hund3
FOTO: NBC12 (Facebook)

Hunden var dyngsur, chockad och mycket omtumlad av det hon precis upplevt varför teamet såg till att ta med henne till en veterinär där hon kunde få den vård hon behövde.

Veterinären som tog hand om henne understryker att hon sannerligen varit död om det inte vore för nyhetsteamets insats. Efter att ha fått rejält med kärlek och omvårdnad är hon nu återigen en pigg och glad hund som väntar på att hitta ett nytt hem.
hund4
FOTO: NBC12 (Facebook)
Jag hoppas sannerligen att hennes nya hem blir en trygg plats och att hennes nya ägare ser till att prioritera sin hund om de någonsin ställs inför en liknande situation. Inget djur förtjänar att vara med om något liknande. Dela gärna om du håller med!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.