Ögonblicket när mamman inser att hon och barnet ska bli räddade från branden får mitt hjärta att brista.

Mycket har skrivits om den tuffa situationen för orangutanger som kämpar för sina existens, samtidigt som regnskogarna skövlas i Indonesien. Men när orden inte räcker till, kan en enda bild säga väldigt mycket. De orangutanger som lever på Borneo Borneo är utrotningshotade och det finns tyvärr bara ca 55 000 individer kvar. Som tur är finns det godhjärtade volontärer som gör allt för att rädda orangutanger och i det här fallet var det verkligen tur att de fanns på plats. När en stor skogseld härjade kom en grupp från International Animal Rescue till undsättning när en desperat orangutangmamma och hennes barn kämpade för livet.

”De tvingades ut från deras hem, skogen, som en följd av skogsbränderna, och hamnade i en by. Byborna blev rädda och kastade saker på den skräckslagna mamman, innan de försökte fånga och binda henne. Lyckligtvis fick vårt team på plats tag i mamman i sista stund”, skriver International Animal Rescue i ett inlägg på Facebook.

sparabild

Ett fotografi från räddningen säger allt. Mammans blick av lättnad när hon känner beröring av en varsam hand får mitt hjärta att brista. Vilken tur att räddningen kom!

animales

Mamman fick snabbt syrgas och återhämtade sig efter ett tag.

orangu1

Mer än ett dussin orangutanger har räddats under de senaste veckorna på grund av bränder, som sannolikt startades av ranchägare för att rensa marken för jordbruk.

rising1

Denna mor och henes barn fanns bland de lyckliga som klarade sig med livet i behåll.

international

Mamman och hennes lilla bebis flyttades sedan till ett säkert område i regnskogen som ännu inte exploaterats. Under övervakning av ett naturskyddsteam återhämtar de sig nu från skräckupplevesen. Vilken kämpe!

krigare1

Källa: International Animal Rescue

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna