Över 50 hundar och katter får nya hem efter att ha räddats från djurplågare.

Man slutar aldrig förvånas över hur fruktansvärt vissa människor behandlar djur. Hundar och katter ska behandlas som familjemedlemmar och inte som någon samlingsvara.

I januari i år hittades 49 hundar och 5 katter som alla utsatts för en fruktansvärd vanvård ett hem i New Jersey. De trängdes i sin egen avföring, många av dem var magra och i väldigt dåligt skick. De hade aldrig fått komma ut i friska luften.

05

Myndigheterna tvångsomhändertog alla djuren och flyttade dem till säkerhet. Men det var inte det lättaste att omhänderta så många djur på en gång!

02

Många av dem var livrädda, och vågade inte lämna huset. En hund låg redan död på golvet.

01

Det var en utmaning att få ut alla djuren ur huset. Katterna flydde i panik och försökte klättra ut genom fönstret och bort längs husväggen för att komma undan. De förstod inte att människorna ville dem väl.

03

De boende i området såg chockat på medan djuren flyttades till säkerhet. En av dem som såg räddningen var Debbie Provencher.

”Jag såg människor bära ut hundarna och jag såg att en av dem var väldigt ung. Jag förstod att ingen tog hand om dem, och vissa av dem såg riktigt rädda ut.” berättar hon för CBS2.

”Jag såg nästan 50 eller 60 stycken och tänkte: En av dessa valpar behöver oss.”

04

Alla djuren som räddades kommer att bli bortadopterade till nya hem, och Debbie bestämde sig för att ta hand om en av hundarna. Det blev labradormixen Bear. Bear var en av dem som var riktigt rädd när han skulle lämna huset. Han klarade inte ens av att gå själv.

06

Men idag är all den rädslan som bortblåst och Bear mår jättebra i sin nya familj!

Enligt Paul Swibinski på New Jersey Animal Control and Rescue har majoriteten av de räddade djuren nu fått nya hem. Tänk vilken härlig omställning för dem! Förhoppningsvis behöver ingen av dem utsättas för något så här hemskt igen.

Här nedan kan du se ett tv-inslag om räddningen, och en intervju med Bears nya ägare Debbie.

Dela gärna med dig av den här artikeln om du också är glad att djuren kunde räddas!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna