Övergiven elefantunge hittar tillbaka till livet tack vare schäfern Duma.

Lilla elefantungen Ellie blev övergiven av sin flock mitt i ödemarken i Sydafrika. Han var för ung för att överleva själv och hans framtid såg mörk ut. Men allt förändrades den dagen han träffade schäfern Duma.

Ellie flyttades till Thula Thula Rhino Orphanage där man försökte rädda honom. Men hon hade oddsen emot sig. Ellie var inte bara övergiven, utan dessutom sjuk och allergiskt mot mjölk. Det försvårade hans väg tillbaka till ett bra liv. Personalen på Thula Thula trodde inte att han skulle överleva.

Elefanter är flockdjur och ensamheten tog också hårt på Ellie. Han blev deprimerad.

Bildkälla

01

Men då mötte Ellie sin nya vän Duma. Det var en udda vänskap, men det brydde sig vännerna inte om.

Bildkälla

02

Plötsligt fick Ellie tillbaka livslusten. Med tiden blev de bättre och bättre vänner och nu lämnar de inte varandras sida.

Bildkälla

03

Nu är Ellie en stark och frisk elefantunge. När han blir stor nog kommer man att försöka släppa ut honom i det fria igen. Förhoppningsvis finns det en flock som är villig att ta emot honom.

Tyvärr kommer nog inte Duma kunna följa med honom då, men jag är ändå säker på att Ellie kommer minnas sin vän för resten av livet. Elefanter har ju som bekant ett mycket bra minne.

I videon här nedan kan du se vännerna leka tillsammans.

Lycka till i framtiden Ellie!

Tyckte du också att det här var en underbar historia? Dela gärna vidare till dina vänner så att fler kan läsa om Ellie och Dumas vänskap.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna