Om du inte tror att hundar kan vara riktiga superhjältar, titta här

Majoriteten av alla hundar är underbara följeslagare och vänner, de skulle aldrig skulle få sig att skada någon.

Tyvärr händer det dock ibland att hundar beter sig aggressivt mot andra hundar och människor.

Är det en väldigt stor hund kan det lätt bli läskigt och ibland ställs djurägare inför den hjärtskärande insikten att deras älskade husdjur kanske inte fungerar i en familj med små barn.

Catherine Svilicic tänkte precis så när tragedin var nära. Hon blev vettskrämd när hon såg hur familjens hund, som adopterats bara dagarna innan, blev väldigt aggressiv mot ett av hennes barn.

© Facebook

Det var i oktober 2007 som Catherine Svillcic var i familjens trädgård och hade en skön stund. Hennes 17 månader gamla dotter, Charlotte, lekte för sig själv.

Familjen hade på kort tid välkomnat två nya familjemedlemmar, utöver Charlotte så hade Catherine även adopterat en vanvårdad hund.

Khan, en Dobermann, hade bara varit hos familjen i några dagar efter att ha räddats ur förskräckliga förhållanden.

Det var uppenbart att Khans tidigare ägare slagit honom och gett hunden väldigt lite mat.

© Youtube

Det var barsa fyra dagar efter att Catherine tagit hem Khan som den chockerande händelsen inträffade.

Catherine såg hur Khan hela tiden höll ett öga på Charlotte när hon lekte, skriver australiensiska lokaltidningen Adelaide Now.

”Khan blev väldigt aggressiv och gjorde utfall mot Charlotte. Han försökte knuffa henne, men det fungerade inte, så bet tag på baksidan av hennes blöja och kastade henne mer än en meter”, berättar Catherine Svilicic. 

Mamman blev förstås väldigt arg när hon såg hundens beteende, men så kollade hon ned på marken och såg något slingra sig under huset – en giftorm. 

Strax därefter gav Khan ifrån sig ett högt ljud och drog sig undan i plågor. 

© Youtube

Det blev snart uppenbart för Catherine att Khan offrat sig och räddat den lilla flickan från brunormen, som är en av världens giftigaste.

Som tur var hann hon få med sig Khan till veterinären, innan det var för sent. Khan fick en spruta med motgift och klarade sig.

Vore för Khans snabba insats skulle Charlotte förmodligen ha blivit biten av ormen istället.

Trots att Khan bara varit i sin nya familj i fyra dagar var han beredd att skydda lilla Charlotte från faran. Vilken hjälte!

© Facebook

Att hundar är lojala vet jag redanm,  men den här historien visar ju faktiskt att de är beredda att offra sitt eget liv – bara för vår skull. 

Det är inte många människor som skulle göra det Khan gjorde för lilla Charlotte!