Orangutangens underbara reaktion när mamman visar upp gravida magen

Att vara förälder är alltid en otrolig sak att uppleva – oavsett art.

Häst, människa eller apa spelar ingen roll. Att se ett litet barn från gå från att vara helt försvarslös till att bli vuxen, är något oerhört speciellt. 

Men även om många redan känner till föräldraskapets storhet, så hade denna blivande mamma ingen aning om vad som väntade när hon var på stadens djurpark. Men snart skulle hon få vara med om ett minne för livet.

När kvinnan och hennes besökte en orangutang, blev djuret plötsligt väldigt intresserad av hennes babykula. När mamman gick närmare glaset verkade det som att orangutangen blev känslomässigt tagen av att se ett nytt liv växa i magen.

Han smeker sina händer mjukt över magen, längs glaset. Det är verkligen en fantastisk syn att se, och det är uppenbart att denna speciella varelse vet exakt vad som är på väg att hända med mamman. 

Även om vi på Newsner inte är något stort fan av djurparker, så ska det sägas att detta vackra och viktiga djur fungerar som en ambassadör, för att sprida kunskap om hur utsatta världens orangutanger är. Djurparken han aldrig tvingat honom att utföra några trick och han har alltid fått hälsosam mat och kärlek från djurvårdarna. 

Reaktionen när han ser denna vackra, gravida kvinna berörde i alla fall mitt hjärta väldigt starkt!

Dela gärna vidare om du också blev varm i själen av att se detta.