Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Os-ryttaren hade först fördomar om islandshästar. Men när han själv red på en ändra han uppfattning.

Under Falsterbo Horse show samlas några av Sveriges bästa ryttare och mesta hästentusiaster.  Förra veckan gick OS-ryttaren Pether Marknes gått ut med ett viktigt budskap om Islandshästar. ”En häst är en häst – oavsett ras.” Jag älskar islandshästar och jag tycker att de förtjänar minst lika mycket respekt som alla andra hästar. Därför tycker jag att det är bra att en meriterad ryttare går ut och säger om det är. Dela gärna den här artikeln om du håller med!

Förra veckan hölls Falsterbo Horse Show en av Sveriges största hästevents varje år. Under eventet hölls flera uppskattade seminarier och uppvisningar. En av de mest populär var OS-ryttaren Pether Marknes och Denni Haukssons clinic.

Peter som är elitryttare och A-tränare och som har skrivit flera böcker i ämnet erkände för publiken att han hade fördomar om islandshästar innan han själv red på en.
– Jag tänkte att en sådan där liten häst är det väl bara att sitta upp och rida i väg på. Det kan inte vara så speciellt svårt, säger han, skriver tidningen Hippson.

Pether och Denni berättar att de träffades för över tio år sedan för att läsa sig av varandra. Pether behövde hjälp med just hur man rider islandshäst. Speciellt med gångarterna.

shutterstock_369739931
Shutterstock

– Islandshästar är otroligt känsliga och kan ha mycket nerv, precis som vilken tävlingshäst som helst. Jag blev helt tagen på sängen när jag satt upp första gången. För innan dess hade jag inte sett konsten i islandshästridningen, skriver Hippson att han säger.

Pether Markne säger också att en ”Häst är en häst – oavsett rast.”

Det tycker jag är viktigt. Jag älskar islandshästar och tycker så klart att de är minst lika värdefulla som vilket fullblod som helst. Det är skönt att höra att en av Sveriges mest meriterade ryttare håller med.

Dela om du också tycker alla hästar är lika mycket värda!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 

Läs mer om...