Ostoppbara elden plöjer allt i sin väg – mitt i katastrofen räddas 2 små liv av heroiska brandmän

Brandmän tjänar bara en spottstyver om man jämför med många andra yrken. Speciellt med tanke på att de dagligen gör sitt arbete med livet som insats. Sommartider blir brandmän om möjligt ännu mer provade då skogsbränder och skogsbränder kan härja, framför allt på varmare breddgrader.

För en tid sedan cirkulerade bilder på brandmännen i Portugal som kämpat i dagar med att släcka bränderna där. Nu cirkulerar bilder från brandmän i Arizona, USA, som offrat sina liv mitt i en brandkatastrof – för att rädda två små djurliv.

2017 har varit ett ovanligt varmt och torrrt år i Arizona, USA. Följderna har blivit mängder av löpeldar, som håller den amerikanska delstaten i ett järngrepp. Bara i juni beräknas över 40 stycken löpeldar ha härjat och i princip stängt ner nio städer. 

Den värsta av dem alla härjar just nu och kallas för The Goodwin Fire, enligt AZ Central. Branden sträcker sig över tiotusentals hektar och har spridit sig till Prescotts naturreservat.

Läget är alarmerande och ingen tillåts längre besöka naturreservatet. Delstatens guvernör har kallat in extrastyrkor från flera andra närliggande städer – allt för att rädda så mycket som bara är möjligt. Det skriver AZ Central. För de brandmän som kliver in denna strid mot eldens fasansfulla lågor är det inte enbart naturen som finns i åtanke, utan också våra älskade djur som far illa. Därför har en alldeles speciell bild spridits på sociala medier bland djurvänner. 

På bilden ser vi hur en okänd hjälte bär på en killing i sin famn. Han klev rakt in i lågorna när han såg ett killingpar i fara. Nu hyllas brandmännen av tusentals människor på sociala medier.

Visst blir man både rörd och tacksam när man ser detta? Oavsett om det är i London, Stockholm, Portugal eller i USA – brandmän förtjänar vår djupaste respekt. 

Dela gärna vidare dessa bilder för att hylla hjältarna som är beredda att riskera sina liv för att rädda andra.