Övergiven hund räddas från sopcontainer och får ett nytt liv

Jaryd Horsley var på väg hem från jobbet i San Diego när han plötsligt hörde ett konstigt ljud från en sopcontainer vid gatan. Han insåg att ljudet påminde väldigt mycket om en hund. När han kom närmare kunde han se att det mycket riktigt var en liten mager pitbull som stod bunden vid containern.

– Vem gör så här mot en oskyldig valp? sa han efteråt till ABC 10 News.

Pitbulllen, som nu fått namnet Phoebe, var bara 8 månader gammal. Hon stod bunden så hårt så att hon inte ens kunde sätta sig ner. 

Jaryd skyndade sig att knyta loss henne och tog med henne därifrån. Han insåg att hon förmodligen behövde vård och bad en veterinär undersöka henne.

Phoebe var mager och led av en hudinfektion – men det var inte det värsta. Veterinären upptäckte också att hon hade ett allvarligt hjärtfel, och om det inte behandlades skulle hon förmodligen inte överleva mer än ett år till.

Jaryd misstänkte att det kanske var därför som de tidigare ägarna hade övergett henne. Vården skulle bli dyr och med tanke på vilket skick Phoebe hade varit i så ville nog inte ägarna ge henne den vården.

Han bestämde sig för att ge Phoebe allt det där som de tidigare ägarna inte hade gjort. Så han adopterade henne.

– Jag vill bara att hon ska vara lycklig, bekväm och ha ett bra liv, oavsett hur långt det blir, berättar han.

GoFoundMe

Jaryd har skapat en GoFundMe-sida där han samlar in pengar till Phoebes vård och han har redan samlat in 3 800 dollar.

Här nedan kan du se ett tv-reportage om Phoebe.

Jag är så glad att Phoebe hittades av en djurvän! Nu hoppas jag att hon får ett långt och lyckligt liv, trots sitt hjärtfel. Dela gärna den här fina historien med dina vänner om du också blev berörd.

Djurbibeln står på djurens sida.