Övergivna gatuhunden höll på att dö i 40-gradiga hettan. Men dessa hjältar skulle komma att rädda hans liv.

Plötsligt en varm dag fick människorna på djurräddnings-organisationen ”Hope for Paws” ett samtal om en övergiven liten malteser-hund. Men när de kom fram till platsen kunde de knappt tro sina ögon.

Under en bil låg den lilla hunden och sökte skydd undan den 40-gradiga hettan. Det rådde ingen tvekan om att hunden hade fått klara sig själv relativt länge, för pälsen var sliten och hon var uppenbart rädd.

Bildkälla: Youtube

Men med hjälp av lite godis lyckades de till slut locka ut hunden från under bilen.

Bildkälla: Youtube

Hon litade dock inte på främlingarna och var inte beredd att följa med dem utan gick sin väg.

Bildkälla: Youtube

Tack och lov klättrade hon dock upp på en trappa som hon inte kunde fly ifrån och personerna som kommit för att hjälpa henne kunde äntligen ta med sig henne från den varma gatan. Och nu började den lilla hunden att slappna av och hon lät till och med personalen från organisationen klappa henne.

Bildkälla: Youtube

Hunden togs med till en veterinärklinik som undersökte henne. De upptäckte att hon hade mängder av fästingar och loppor i pälsen. Hon var uttorkad och helt utmattad efter att ha fått klara sig själv så länge. Hade de inte lyckats rädda henne från den stekheta gatan kunde hennes liv mycket väl ha fått ett mörkt slut.

Bildkälla: Youtube

Hon fick ta ett skönt bad och blev ordentligt ompysslad samt fick all den vård hon kunde tänkas behöva för att må bättre. Personalen gav henne också all kärlek hon behövde.

Bildkälla: Youtube

Till sist var den lilla hunden tillräckligt stark för att få lämna veterinären och kunde flytta in på ett djurhem. Nu fick hon leka med massor av andra hundar och slapp äntligen tänka på det jobbiga livet på gatan.

Bildkälla: Youtube

Det märks tydligt att hon nu är mycket lyckligare och hon trivs verkligen i sitt nya hem.

Här kan du se en video på hela räddningen:

Inga djur förtjänar att överges på gatan, Newsner Djur står på djurens sida, gilla om du gör det också.