På 30 sekunder visar dom allt som är fel med elefanter på cirkus. Nu måste det snart komma ett förbud i Sverige.

Över 80 000 (!) har skrivit under Djurens Rätts och Newsners kampanj för att förbjuda vilda djur på cirkus. Organisationen Born Free arbetar med samma mål. Nu har dom släppt en 30 sekunder lång video, som på ett briljant sätt pekar på hur fel det är med elefanter på cirkus.

Det är inte meningen att elefanter ska transporteras i lastbilar, från en ort till en annan. Det är inte meningen att de ska jonglera bollar, stå på huvudet eller balansera på tunnor.
Många länder har insett det och infört ett förbud mot elefanter och andra vilda djur på cirkus. Men inte Sverige. Här är det fortfarande tillåtet med elefanter och sjölejon på cirkus.
Över 80 000 har skrivit under namninsamlingen för att få våra politiker att agera.
Organisationen Born Free sammanfattar på 30 sekunder egentligen allt som är fel med vilda djur på cirkus. Det ska inte behövas fler argument.

Kampanjen #IntePåCirkus startades för att förbjuda elefanter och vilda djur på cirkus. Över 80 000 har skrivit på och Du kan protestera genom att skriva under här.

Elefanter och andra vilda djur hör inte hemma på cirkus, där de utnyttjas i underhållningssyfte.
Vi uppmanar därför regeringen att snarast förbjuda vilda djur på cirkus i Sverige.
Du kan göra skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #IntePåCirkus.
• Bojkotta alla cirkusar som har vilda djur.
Skriv på namninsamlingen.
Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Här kan du läsa om Djurens Rätts och Newsners pågående kampanj #IntePåCirkus

Jaaa! Sossarna lyssnade: Nu vill de också förbjuda elefanter på cirkus.
Alla roade sig på cirkus, ingen såg hennes lidande. Tills hon reste sig upp och sa ifrån. Filmen som visar att vi måste förbjuda vilda djur på cirkus.
I 30 år plågade mannen cirkuselefanter. Men fruns sista ord förändrade hans liv för alltid. Skötarens skakande berättelse.
Jaa! Seger nummer 1: Cirkusen lovar att sluta med elefanter. Nu fortsätter vi kampen för en ny lag. Cirkus Maximum lovar att inga elefanter finns med nästa år.
Ungen var bortrövad i 4 år. Här går hon 10 mil i djungeln och möter sin mamma igen. Se när babyelefanten återförenas med sin mamma.
Djur på cirkus kan inte föra sin egen talan. Det här är för djuren som lider i det tysta. Läs Zandra Lundbergs krönika.
Malena Ernman kräver förbud av vilda djur på cirkus. Hjälp henne sprida detta och skriv på du också. Artisten är en av över 67 000 som skrivit under.
Danskarna bojkottar cirkusen efter skandalen. Misshandlade elefant så att den löpte amok.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna