Pappan agerar blixtsnabbt och räddar valpen som fastnat i avloppsrör

Jag vill tro att de allra flesta djurvänner är goda människor som verkligen bryr sig om alla levande ting. 

Men hur skulle vi reagera om det verkligen var ett nödläge? Precis som denna pappa, hoppas jag. 

När han hörde några udda ljud från ett avloppsrör trodde han först att det var fladdermöss eller något annat vilt djur som fastnat i utrymmet. 

Pappan bestämde sig dock för att ringa en djurskyddsorganisation och när de kom till platsen fick samtliga en chock – det var faktiskt en hundvalp som var instängd i det våta och ogästvänliga röret. 

Till att börja med fick man använda blixten på mobilkamreran för att överhuvudtaget se vad det var för något, men snart gick det upp för alla att det var en försvarslös och svältande liten hund som var i stort behov av hjälp. 

Det tog sin lilla tid, men så småningom lyckades djurvännerna dra upp hunden från avloppet. Leo, som hunden numera kallas, började genast att vifta på sin svans – ett tecken på hur lycklig hunden var över att äntligen få fast mark under sina fötter igen. 

Den stackars valpen var dock väldigt undernärda efter flera dagar utan mat eller ordentligt vatten, så veterinärerna är tvungna att hålla ett vakande öga på Leo innan han blir tillräckligt stark för att komma till en ny, kärleksfull familj. 

Hur hade då Leo hamnat i avloppshålet? Räddningsorganisationen Michigan Humane tror att hunden rymt från sin ägare och på något sätt fastnat i avloppshålet. Leo hade fortfarande sitt koppel på sig, men ingen har hört av sig eller efterlyst hunden. 

Tack och lov hörde en främling hans rop på hjälp! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.