Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Paret dränkte sin hund vid badplatsen – nu erkänner de varför

I somras blev en privatperson vittne till hur två personer dränkte en hund vid en badplats i Säffle. Det unga paret, en man och en kvinna, har nu i polisförhör berättat varför de dödade sin hund.

– Det är ju två stycken som är misstänkta för brottet. Mannen har erkänt och kvinnan säger att hon visste vad som skulle hända när de gick till badplatsen, men att hon inte deltog i själva gärningen. Hon nekar därför till brott, säger åklagaren Linda Karlsson till GT.

Det var veckan innan midsommar i år som ett vittne såg hur ett par tog med sin hund till badplatsen och tryckte ned huvudet under ytan. Därefter bad de upp den i skogen för att gömma kroppen bland några ormbunkar.

– Den stora blöta hunden hängde tungt i hans armar. Jag ropade ”men gud, de har tagit död på hunden”, berättar vittnet för Säffle-Tidningen.

Paret sprang sedan från platsen.

Både kvinnan och mannen har senare identifierats av polisen och de är nu misstänkta för brott. Obduktionsrapporten visar att hunden, som var av rasen rottweiler, har dränkts och lidit. Paret medger att de har utfört handlingen. 

– Det är ju två stycken som är misstänkta för brottet. Mannen har erkänt och kvinnan säger att hon visste vad som skulle hända när de gick till badplatsen, men att hon inte deltog i själva gärningen. Hon nekar därför till brott, säger åklagaren till GT.

Anledningen till att de dödade hunden ska vara på grund av ekonomiska skäl. Enligt paret hade hunden hälsoproblem, och de hade inte råd att avliva den.

Åklagaren ska nu gå igenom ärendet och besluta om åtal ska väckas. Om paret åtalas riskerar de från 30 dagsböter upp till fängelse i max två år. Fängelse för djurplågeri är dock ovanligt.

Jag förstår verkligen inte hur man kan göra så här mot en hund! Vila i frid lille vän.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 
 

Läs mer om...