Paret hör ett skrik från vattnet. Men de var inte förberedda på att få se detta! Vilken tur att de gick förbi!

Det finns få djur som imponerar så mycket på mig som havsörnar. De är så himla ståtliga och vackra – och stora! Jag har aldrig sett någon på nära håll, och om jag gjorde det skulle jag nog inte våga gå nära. De har ju så vassa näbbar och klor. Och deras klor kan tydligen ställa till problem för dem själva ibland också! I filmen här nedan får vi se en helt unik räddning. Två vithövdade havsörnar har varit i slagsmål med varandra och trasslat ihop sig i klorna. Efter en stunds kamp landade de båda i vattnet, fortfarande tätt hoptrasslade. De var helt slut efter att ha bråkat med varandra så länge och låg nu helt utslagna i vattnet. Som tur var såg ett par vad som hänt och de gick dit för att hjälpa till.

Mannen går fram till fåglarna iklädd tjocka handskar och med en pinne i handen. De båda örnarna vaknar till liv när de ser honom och börjar flaxa. De glömmer bort sitt eget slagsmål och koncentrerar sig nu bara på mannen framför dem. De blir rädda och förstår nog inte att han vill hjälpa till.

Mannen lyfter upp dem och börjar trassla loss deras klor. Det tar bara några sekunder sen är örnarna fria!

Så fort de är loss från varandra försvinner den ena örnen ut mot andra sidan vattnet. Den andra sitter kvar, fortfarande helt slut efter att ha kämpat med att komma loss så länge.

I filmen här nedan kan du se hela räddningen.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.