Paret räddade en björnunge. 23 år senare är han en naturlig del av familjen.

Om man är ute och knallar i skogen och plötsligt ställs öga mot öga med en stor björn så tror jag att de allra flesta skulle bli ganska skräckslagna. Men om du möter björnen Stepan, då kan du vara lugn. 23-åringen är inte vilken björn som helst – utan en kramgo bjässe som bor med sin ryska familj och älskar tv-tittande, lekar och brottning i trädgården.

När Stepan var tre månader gammal blev han adopterad av det ryska paret Svetlana och Yuriy Panteleenko.

”Han hade blivit hittad av några jägare i skogen och hade förlorat sin mamma. Han var i väldigt dåligt skick”, säger Svetlana Panteleenko till Daily Mail.

Svetlana och Yuriy tog hand om Stepan och uppfostrade honom i sitt hem. Vi spolar fram 23 år – och än i dag bor den lilla familjen om två människor och en björn på 136 kilo och 213 centimeter tillsammans i sitt hus i Ryssland.

stepan2
Bildkälla: Daily Mail

Och Stepan är alltså inte vilken björn som helst. Han har blivit extremt vänlig genom åren och den tama 23-åringen, som aldrig har skadat någon människa, älskar att umgås.

”Det bästa Stepan vet är att krypa upp med oss i soffan på kvällen när vi tittar på tv”, säger Svetlana Panteleenko till Daily Mail.

stepan3
Bildkälla: Daily Mail

En annan favoritaktivitet är att leka i trädgården.

stepan4
Bildkälla: Daily Mail

Och precis som alla andra familjer äter de tillsammans vid matbordet…

stepan5
Bildkälla: Daily Mail

… eller när det är dags för picknick. Stepans favoritmat är gröt med kondenserad mjölk och utöver det så äter han fisk, grönsaker och ägg.

stepan6
Bildkälla: Daily Mail

Och den kramgoa björnen verkar trivas ganska bra. Hur gulligt är inte detta?!

stepan1
Bildkälla: Daily Mail

Missa inte detta videoklippet med familjen:

Dela gärna vidare till alla dina vänner så de också kan läsa om den kramgoa björnen Stepan och hans människofamilj!