Piloten bröt mot alla flygregler för att rädda de dödsdömda djuren.

Den kanadensiska staden Fort McMurray drabbades hårt av de svåra skogsbränder som drabbat Alberta i Kanada. Varmt väder i kombination med starka vindar gjorde att elden spred sig okontrollerat och växte på ett par dagar till ett stort område på över 10 000 hektar, något vi skrivit om tidigare. Det gick så långt att 80 000 människor tvingades evakueras från staden på grund av bränderna och i samband med detta såg det ut som att många skulle bli tvingade att lämna sina husdjur kvar på grund av flygsäkerhetsreglerna. Men tack vare en modig pilot skulle historien få ett lyckligt slut.

Piloten Kieth Mann hyllas nu av djurvänner över hela världen efter sitt beslut att bryta mot sitt flygbolags säkerhetsregler. Reglerna tillät nämligen endast att ett fåtal djur vistades samtidigt på planet, men Kieth kunde bara inte låta djuren lämnas åt sitt öde.

– Jag sa bara ”nej, låt oss göra det här.” Alla ville ta sig ut, så det spelade ingen roll, säger Kieth till Calgary Metro.

pilot
Youtube

– Vi är alla djurälskare här. Vi visste att det var viktigt för ägarna att få återförenas med dem (djuren, reds. anm.).

Sagt och gjort. Kieth stuvade in inte mindre än 40 olika djur på flygplanet: katter, hundar, kaniner och chinchillor – alla skulle med.

Och även om man kan tro att det skulle bli rejält livligt på en flygning full av djur så blev det faktiskt en väldigt stillsam resa för alla ombord.

– Det var ganska lugnt när vi var uppe i luften. Det var uppenbart att alla bara var så glada över att ha kommit iväg och vara på väg, säger Kieth Mann.

flyg
Facebook

Planet med såväl människor som djur kunde sedan landa i trygghet i Edmonton.

– En sådan här flygning trodde jag aldrig att jag skulle göra, men jag skulle inte tveka att göra om det, säger Kieth Mann.

Här kan du se ett nyhetsinslag om händelsen:

Kieth är verkligen en hjälte som förtjänar att uppmärksammas – klicka gärna på dela här under för att hjälpa till att hylla honom!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.