Pingvinen tappade fjädrarna och frös bland sina vänner – då fick någon en fantastisk idé

Visste du att pingviner kan tappa fjädrar precis som en katt kan lossa päls och en människa kan bli tunnhårig? Ibland går processen fort och pingvinen i fråga kan se riktigt sjuk ut med stora kala partier på kroppen. Det var vad som hände med en liten pingvin-hona på SeaWorld Orlando i Florida. Som tur är kom någon på en briljant lösning för den lilla frusna pingvinen. 

En pingvins fjädrar är vad som håller den varm i dess kalla levnadsklimtat, och därför är de högst avgörande för pingvinens hälsa. Därför var personalen på SeaWorld Orlando tvungna att göra något när en av deras pingvin-honor snabbt lossade massa fjädrar så att stora partier på kroppen var blottade. 

YouTube / Inside Edition

Vanligtvis när en pingvin fäller brukar man kunna räkna med att fjädarna växer ut igen, men i det här fallet var det oklart om detta kunde vara preliminärt, det skriver Littethings. Till skillnad från de andra pingvinerna stod den lilla fällande pingvinen och skakade i kylan, så personalen var snabba med att ge deras sömmerska ett annorlunda uppdrag. 

Den lilla pingvinen fick sig en skräddarsydd våtdräkt som både håller henne varm, torr och som får henne att smälta in bland de andra pingvinerna. 

YouTube / Inside Edition

Skönt att veta att den lilla pingvinen slapp frysa och gå kal bland de andra pingvinerna. 
Dela gärna om du tycker att pingvinen är söt i sin våtdräkt. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.