Pingvinen var täckt av olja och nära att dö. Kolla nu in hans kärleksförklaring till den man som räddade honom.

Vänskap kommer verkligen i alla former. Pingvinen DImdim håller till utanför Patagoniens kust men simmar en gång om året flera tusen mil för att återförenas med den man som en gång räddade honom från döden. Joao Pereira de Souza är 71 år och tvättade och matade pingvinen när den var täckt med olja. Sedan släpptes pingvinen ut i det fria igen. Dimdim tackar sin räddare genom att varje år återvända till stranden i Brasilien där de först möttes.    

71-åriga Joao Pereira de Souza är en pensionerad murare och deltidsfiskare. Han bor i en by på en ö precis utanför Rio de Janeiro i Brasilien rapporterar flera medier, bland annat engelska Metro.

En dag 2011 hittade mannen en lite pingvin på en lokal strand. Pingvinen var täckt med olja och var nära döden.

Joao tvättade rent pingvinens fjädrar och matade honom dagligen med fisk. Pingvinen, som Joao kallade för Dimdim, återfick sin styrka. Men när räddaren försökte släppa honom fri efter en vecka vägrade han ge sig av.

– Han stannade med mig i elva månader och sedan, precis när han bytt fjädrar, försvann han, säger Joao enligt Metro.

Men det dröjde bara några månader innan Dimdim var tillbaka på den lokala stranden utanför Rio de Janeiro. Han såg fiskaren – och följde med honom hem. Och de senaste fem åren har Dimdim kommit och gått. Åtta månader om året bor han med Joao och resten av året tror man att han håller till utanför Patagoniens kust. Han brukar dyka upp i juni och simmar hem i februari. Det innebär att han simmar över 800 mil varje år för att återförenas med sin gamle vän fiskaren.

– Jag älskar pingvinen som att det är mitt eget barn och jag tror att pingvinen älskar mig. Ingen annan får röra honom. Han pickar dem i så fall. Han ligger i mitt knä, låter mig duscha honom, låter mig ge honom sardiner och lyfta upp honom, säger Joao till Globo TV enligt Metro.

Biologen och professorn Krajewski säger till The Independent att han aldrig har sett något liknande.

– Jag tror att pingvinen tror att Joao är en del av hans familj och förmodligen också en pingvin, säger han.

Ja, vänskap kommer verkligen i alla former. Vilken underbar historia! Dela den gärna vidare med dina vänner.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna