Pitbull dumpades mitt i gatan – då skyndar polisen dit och håller om tills räddningen kommer

Det var en tidig morgon i Orange County i Kalifornien. En man var på väg till jobbet när han såg dem: två pitbullhundar övergivna – mitt på gatan.

Klockan var 4.30 på morgonen och Patrick Hennessey var på väg till sitt jobb. När han såg hundarna insåg han genast att något var fel. En av dem var skadad och blödde från benet och man kunde se i deras ögon att de var mycket rädda.

De två vännerna kurade ihop sig vid varandras sida som om de väntade på att någon skulle hämta dem. Patrick kontaktade polisen.

Två poliser skyndade sig dit för att vakta hundarna tills Orange County Animal Services kunde komma och hämta dem. Så fort polisen kom dit verkade hundarna slappna av, som om de förstod att de var där för att hjälpa dem.

En av poliserna höll till och med om dem och tröstade dem.

Orange County Sheriff’s Office, Florida

De passade även på att plåstra om såret på den ena hundens ben.

Hundarna kramades med polisen enda tills Orange County Animal Services kom till platsen och tog över. De tog med sig hundarna till sitt hundhem där de är trygga tills vidare.

Hundarna fick namnen Justice och Liberty.

Orange County Sheriff’s Office, Florida

Så fort hundarna kände att de var i trygghet slappnade de av och visade sig vara fantastiskt snälla och kärleksfulla. Nu börjar arbetet med att hitta ett nytt hem åt dem, så att de aldrig mer börhöver vara ensamma och rädda på gatan.

Jag hoppas verkligen att de hittar ett nytt hem snabbt!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.