Pitbullen Kiah räddades från gatan. Nu får hon bli polishund.

I januari i år hittades 2-åriga pitbullterriern Kiah med blödande huvud bakom en affär i Texas. Någon hade slagit henne i huvudet med en hammare och lämnat henne att dö. Men Kiah skulle inte dö, hon blev räddad och ingen kunde ana vilka framsteg denna vovve skulle göra.

Kiah flyttades till Kirby Animal Shelter för att få vård. Hon blev helt återställd, men har fortfarande en bula i huvudet där hammaren slog henne. Personalen märkte genast vilken fantastisk personlighet hon hade och hon blev en riktig favorit på hundhemmet.

Bildkälla

hund2

Hon behövde ett nytt hem, men tyvärr är det svårt att hitta hem till pitbullhundar. Det finns en myt om att de skulle vara mer aggressiva än andra hundar. De kan spendera månader, år eller till och med hela livet på hundhem utan att någon vill ha dem. Men Kiah hade tur.

Bildkälla

hund1

Brad Croft tränar hundar för att bli polishundar eller för att arbeta inom militären. Han besöker ofta hundhem för att hitta hundar som skulle kunna passa till detta, och när han hörde vad personalen berättade om Kiah bestämde han sig för att ge henne en chans.

Bildkälla

hund3

Nu är hon med i Universal K9 program, och tränas till polis- och narkotikahund. Det är ganska ovanligt att polisen använder pitbullhundar, men Kiah har visat sig ha alla de egenskaper som behövs.

Kiah älskar att jobba och kommer bli en fantastisk polishund. ”Jag kan inte be om en bättre partner” berättade polisen Justin Bruzgul som tar hand om henne.

Jag blir så glad när jag hör Kiahs historia! Trots att hon har blivit misshandlad och dumpad på gatan är hon fortfarande en kärleksfull hund. Hon bevisar verkligen att det inte finns några farliga hundraser – bara farliga hundägare!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

From abused dog to Police K9. Kiah has been accepted into the K9 Police Academy with UniversalK9. Kiah came to us a…

Posted by KAS (Kirby Animal Shelter) on den 22 april 2015

Här nedan kan du se ett nyhetsinslag om Kiah.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna