Den övergivna pitbullen räddar kattunge från döden

När pitbullen hittades övergiven vid vägkanten trodde man först att hon nyligen fått valpar på grund av sina stora bröstkörtlar, men den enda som ammade från hunden var den knappt 10 dagar gamla kattungen, hon fick namnet Kitty.

Pitbullen som vandrade längs gatorna i Dallas, Texas uppmärksammades av organisationen Dallas Dog RR, en räddningsgrupp för utsatta hundar, hon fick namnet Pittie. När de skulle köra iväg Pittie till veterinären frågade en förbipasserare om de inte skulle ta med sig kattungen också. De var först då som de såg den undangömda kattungen som Pittie försökt skydda.

De båda togs omhand av veterinärer på Mercy Animal Clinic. Pittie hade inte längre någon mjölk att erbjuda Kitty som istället fick matas med nappflaska. Kitty hade inte överlevt 24 timmar själv om det inte vore för Pittie.

Kitty var tvungen att matas så ofta att hon fick följa med veterinären hem på kvällen, Pittie blev inte glad när de två som delade bur skulle separeras och ylade högljutt. Det var de första ljud Pittie gav ifrån sig.

Dagen efter återförenades de igen och Pittie som var överlycklig kunde inte sluta tvätta sin kattunge.

De två är omöjliga att separera och veterinären har lovat att de ska adopteras bort ihop till ett hem som vill ha dom båda två.

Här kan du se en video på Pittie och Kitty:

Jag tycker att det är så himla fint när djur hjälper varandra, dela om du också tycker det!