Pojkarna försökte sparka ihjäl igelkott – då gjorde Anna det enda rätta

Det är få saker som gör mig så arg som när människor plågar oskyldiga djur!

Som tur är fanns det vittnen på plats som kunde ingripa den här gången.

Det var i måndags kväll som Anna Siljeborg och dottern Emma var ute och gick med sin hund i stadsparken i Katrineholm. Då hörde de några pojkar väsnas en bit bort.

— De skrek och sa väldigt fula ord också, berättar Emma Siljeborg för Katrineholms-Kuriren.

När de kom närmare såg de att pojkarna slog och sparkade mot något på marken. De använde en pinne, och slagen var så kraftiga att pinnen bröts av när den träffade.

— Jag tänker bara att vi måste springa fram och se efter vad det är som händer, säger Anna och fortsätter: Och när jag kommer fram ser jag att det är en igelkott.

De skrek åt pojkarna att sluta och pojkarna lämnade då platsen. Kvar låg igelkotten och andas häftigt.

Anna och Emma visste inte hur skadat det lilla djuret var, men de bestämde sig för att ta med den hem i en skokartong.

Igelkotten, som fått namnet Elisabeth, spenderade natten i kattbur och familjen gav henne mat och vatten. Hon var väldigt svag och trött.

Men på tisdagen upptäckte familjen glädjande nog att igelkotten hade repat sig från misshandeln.

— När Emma skulle titta till henne på morgonen så hade hon på något sätt tagit sig ut buren och låg och morrade på golvet, säger Anna Siljeborg.

De rådfrågade en släkting som arbetar som veterinär, och bestämde sig för att släppa ut Elisabeth, eftersom hon verkade må mycket bättre.

Anna har varit i kontakt med polisen och berättat om händelsen, men ingen anmälan har gjorts. Enligt Pernilla Markström på djurskyddspolisen i Stockholm är händelsen ett givet fall av djurplågeri, men att det samtidigt är svårt att bevisa ett brott som detta.

Vilken otrolig tur att Anna och Emma stoppade misshandeln i tid! För Aftonbladet berättar de att flera andra personer också såg vad pojkarna gjorde, med ingen annan ingrep. det tycker jag är sorgligt.

Vi behöver fler hjältar som Anna och Emma här i världen! Dela gärna om du håller med.

Djurbibeln står på djurens sida.