Polis hittar övergiven ponny bunden vid trädet, tittar närmare och förstår varför den vägrar vända sig om

En kväll ringde det i telefonen hos en djurrättsorganisation i Spanien.

På andra änden fanns lokala polisen – och de hade ett viktigt uppdrag att förmedla. Ett vittne hade sett en ensam och övergiven häst fastbunden vid ett träd.

Nu behövde polisen deras hjälp att rädda den stackars fyrbente vännen som troligen dumpats av sin ägare, skriver The Dodo.

EHCRC

– Han var bunden vid ett träd utan varesig mat eller vatten. Hans huvud var nedtryckt i en buske för att han försökte hålla flugorna borta från hans ögon, skriver Easy Horse Care Rescue Center (EHCRC) som fick i uppdrag av polisen att hjälpa hästen.

Men när djurräddarna skulle komma och hjälpa honom ville han inte sticka upp huvudet ur busken. De såg att ponnyn var ganska gammal, troligen runt 20 år. De kunde också se att den hade märken, troligen från misshandel eller annan misskötsel. Ena ögat var väldigt infekterat och de kunde också se att han hade ett ärr vid nacken, troligen låg hans tidigare ägare bakom det, uppger The Dodo.

När livräddarna skulle leda honom till hans nya hem, hos djurorganisationen, verkade det nästan som om han hade svårt att tro på det:

– De hade troligen helt enkelt bara bundit honom vid trädet och lämnat honom där. Han har överlevt både svält och uttorkning. Han hade stått därute i solgasset… Han förtjänar allt i världen vi kan ge honom och mer därtill, skriver EHCRC till The Dodo.

EHCRC

Organisationen beskriver hur det är fullständigt hjärtekrossande att bara tänka på hur mycket den här stackaren måste ha lidit. Nu har de lovat att ge honom så mycket kärlek det bara går!

EHCRC

Vilka djurhjältar! Man blir mållös.

EHCRC

Efter några dagar på djurhemmet har han redan blivit på bättre humör, uppger organisationen. Livräddarna insåg också att ponnyn är nästan helt blind efter den misskötsel han tvingats stå ut med. Han går också lite illa, och det beror på att två ryggkotor är brutna efter att han blivit slagen.

Och nu, några dagar senare, har han börjat titta upp och vågat hälsat på de livräddare som räddade honom från busken där han stod fastbunden. Djurhjältarna försöker samtidigt komma på vad de ska namnge honom till.

– Han vandrar omkring här, lycklig i våra stall, och tror troligen att han kommit till himlen, skriver organisationen.

EHCRC

Vilka djurhjältar, man blir alldeles varm i hjärtat! Det finns hopp för framtiden med sådana människor! 

Dela gärna vidare för att hylla dessa djurhjältar!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.