Polis hör ovanligt larm på radion – åker till platsen och ser liten hjälplös kropp ligga i gräset

Amerikanska polisen Earl Hanners är en stor djurvän. Han har många gånger hjälpt djur i nöd under sitt arbete, och samarbetar mycket med organisationen Hounds in Pounds.

Men just den här dagen hände något som skulle påverka hela hans liv.

Earl fick in ett märkligt larm på sin polisradio från en motorcyklist som sett en övergiven låda vid en vägkant. Så fort han insåg allvaret agerade han direkt – och tog ett beslut som skulle rädda liv.

Det var i mitten på juni och närmare 30 grader varmt ute i Atlanta den här dagen. När Earl fick samtalet på sin radio jobbade han redan med en bilolycka, så en annan polis fick åka ut till den mystiska lådan som hittats.

I lådan låg en 10 veckor gammal valp.

Valpen hade först hittats av en motorcyklist som gav den vatten och ringde polisen. Earls kollega ringde till ett hundstall för att be dem ta hand om valpen, och funderade samtidigt på hur någon kunde göra så här mot ett oskyldigt djur.

Så fort Earl var färdig med att hjälpa till vid bilolyckan åkte han för att se hur hunden mådde. När han såg hundens ledsna ögon bad han kollegan avboka hundstallet, och erbjöd sig att själv ta hunden till veterinären.

© Youtube

Han döpte henne till Bridget och körde hem henne till sitt hus. Earl visste precis vad hon behövde.

Väl hemma hos Earl åt Bridget flera skålar med mat och vatten. Hon var hungrig som en varg efter den långa tiden i lådan. Earl lät henne vila upp sig lite innan han bar in henne i bilen igen för en tur till veterinären.

© Youtube

Hon visade sig vara en frisk och glad vovve som bara fått en väldigt dålig start i livet. Earl blev så förtjust i Bridget så han bestämde sig för att adoptera henne själv – trots att han redan hade flera hundar hemma. 

Det dröjde inte länge innan Bridget blev bästis med de andra hundarna och idag är de en stor glad familj tillsammans.

Personen som dumpade Bridget har inte identifierats än, och Earl kommer förmodligen aldrig veta vem personen är. Men Bridget är okej – och det är det viktigaste.

© Youtube

Jag är så glad att det finns människor som Earl som bryr sig om våra fyrfotade vänner! Dela gärna historien vidare.

Djurbibeln står på djurens sida.