Polis räddade igelkott från plastmugg – ryter ifrån om dödsfällorna: ”Långsam och plågsam död”

Nedskräpning är ett stort problem i världen och det är inte bara ett problem för oss människor. För djuren i naturen kan skräpet vi kastar på marken innebära ren livsfara.

Det fick polisen i Halland bevittna på nära håll under midsommarhelgen när en liten igelkott fastnat med huvudet i en plastmugg.

Trots att det införts en nolltolerans mot nedskräpning skräpar vi människor ner mer för varje år som går.

Och skräpet som hamnar i våra hav och på våra stränder drabbar djurlivet hårt. Bland annat fastnar sälar och fåglar i plasten och riskerar att skadas allvarligt eller att mista livet.

Men det är inte bara skräpet i våra hav som är farliga. Allt som slängs på marken kan vara skadligt för både djur och natur.

Det fick polisen i Halland se på nära håll under helgen när de hittade en stackars igelkott med huvudet i en plastmugg.

”Släng skräpet i avlägset sopkärl”

Polisen delade med sig av händelsen i ett inlägg på Instagram som fått stor uppmärksamhet under helgen.

”Patrullen uppmärksammar oljud längre ner på gatan i centrala Oskarström. Vid närmare kontroll observeras en igelkott med huvudet inkört i en plastmugg”, skriver polisen i inlägget och fortsätter:

Då patrullen bedömer att den nya oönskade huvudbonaden kommer orsaka en väldigt långsam och plågsam död avlägsnas den och efter en kortare återhämtning kan igelkotten återigen åtnjuta ett liv i frihet”

Efter räddningsaktionen skickar polisen även med en uppmaning till alla att slänga skräpet där det hör hemma.

”Släng ditt skräp i avsett sopkärl”, skriver dem i inlägget.

Väckt starka känslor

Polisens inlägg har väckt starka känslor.

”Men stackaren 😢 Tur ni uppmärksammade den lilla kotten🙏🏻❤️”, skriver en person i kommentarerna.

”Precis, släng i avsett kärl eller ta hem och släng där. Hur svårt kan detta vara🙄 Vilken tur för stackars igelkotten att ni uppmärksammade detta🤗❤️”, skriver en annan.

”Varför ska det vara så svårt? Ta med dig ditt skräp hem.Nästa gång kan det vara ditt husdjur som är på rymmen och fastnat med nosen.. Tänk före du slänger..Håll Sverige rent.🙏❤️ Glad Midsommar 😍❤️”, skriver en tredje.

Stackars igelkott. Tur att polisen var på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde rädda den.

Dela gärna artikeln vidare så att fler påminns om vad skräpet i naturen kan göra för alla oskyldiga djur.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);