Polisen agerade blixtsnabbt och krossade rutorna – nu sprids deras varning som en löpeld

Det är lätt att underskatta värmen som kan uppstå i en bil. Det är värt att påminna om igen att djur, eller människor och framför allt barn, inte får lämnas ensamma då temperaturen snabbt kan bli dödlig.

För de här poliserna skulle en vanlig patrull snabbt bli till något väldigt mycket allvarligt.

Nu sprids deras varning till andra hundägare som en löpeld.

Det var när polisen larmades till en parkeringsplats i staden Pensacola i Florida, USA som händelsen inträffade. Någon hade ringt polisen när de befunnit sig på parkeringsplatsen – och då sett det hemska i en av bilarna.

I en av bilarna låg en liten hundvalp och kämpade för sitt liv. Polisen som kom till platsen insåg direkt att de inte kunde vänta på ägaren av bilen – utan slog sönder rutorna för att rädda den lilla hunden. 

Bildkälla: Facebook/PensacolaPoliceDepartment

Hunden klarade sig bra trots den oansvarige ägaren – men händelsen som skedde fick polisen att reagera starkt.

De blev riktigt irriterade, ja uppriktigt förbannade, och ville sprida lärdomen och kunskapen vidare. De la ut en bild på händelsen tillsammans med en text på Faceook där de varnade alla andra hundägare i staden.

”Gör det inte. Bara gör det inte. Om du lämnar din hund i en varm bil och den hunden lider kommer vi göra allt vi kan för att rädda den. Vi kommer att köra din hund till personalen på Escambia County djurhem och vi kommer att släppa av dig i häktet i Escambia County. Ni kommer få mat och skydd, om än av olika slag. Så, gör det bara inte”, skriver polisen på Facebook.

Polisens varning har delats över 14 000 gånger sedan den publicerades i juni förra året. Men oavsett när det skedde är det här en varning och upplysning alla hundägare alltid borde tänka på.

Dela gärna det här vidare om du vill få alla djurägare att tänka till en extra gång, så att ingen någonsin lämnar sitt husdjur i en varm bil!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.