Polisen anställer hunden Apollo – var bara dagar från att avlivas

Det började inte så bra för pitbullen Apollo som hittades övergiven i Washington och lämnandes in på ett hundstall.

I över ett år väntade han på att rätt familj skulle komma och hämta honom medan hundarna runt i kring blev adopterade en efter en.

Apollos chanser minskade minut för minut.

Facebook/TukwilaPoliceDepartment

I ett sista försök för att rädda Apollos liv ringde hundstallet till polisens hundtränare och frågade om de inte kunde tänka sig att kolla om Apollo kunde vara lämpad för deras polishundutbildning.

Det visade sig att Apollos höga vilja att vara tillmötesgående gjorde att han passade som handen i handsken, och Apollo fick omgående flytta och påbörja sin utbildning.

Han var bara dagar från att ha blivit avlivad.

Men trots att han nu var under utbildning var det ingen polis som ville adoptera Apollo som återigen såg sina hundvänner bli valda framför honom, tills en dag när Tukwila Police Department fick höra talas om Apollos stora potential.

Facebook/TukwilaPoliceDepartment

”Ingen ville ge honom en chans bara för att han var en pitbull som ofta har dåligt rykte baserat på missuppfattningar och brist på träning,” skriver Tukwila Police Department på sin hemsida och fortsätter: ”Vi beslutade oss för att ge Apollo en chans och det är vi glada att vi gjorde. Apollo blev klar med sin narkotikautbildning i november förra året och blev klar först i sin klass.”

Förutom att ha fått ett jobb hade Apollo äntligen hittat inte bara ett utan två hem. Hans handledares familj, samt Tukwila Police Depatment.”

Han bringar stor glädje till alla på polisstationen och är dessutom produktiv och hårt arbetande.”

Här kan du se en video med Apollo:

 

Vilken tur att det finns hjältar som tar hand om hundar som blir övergivna.

Dela om du också tycker att hunden är människans bästa vän!